måndag 7 november 2011

Ännu en dag i R.D. Congo..

Jaha, för tredje dagen i rad har vi helgdag och vi (MilObs) jobbar på som vanligt och alla andra är lediga..eller nja, inte riktigt. Vi har tyvärr bara en tolk och det hade dessutom inte spelat någon roll om vi så haft hur många som helst. Tolkarna är också egentligen lediga på Söndagar och på UN holidays. Nu hade vi lite tur och jag ehh..övertalade/förklarade för vår tolk att han skall jobba idag.
Jag har inget att välja på eftersom det krävs in rapporter oavsett om vi har en tolk eller inte. Nä, helt riktigt, jag får inte ihop det och om någon kan förklara hur de skall gå till så skulle jag vara oerhört tacksam.

Tanken är att vi skall ha utbildning och se över vår utrustning o.s.v. på söndagar, men det fungerar inte riktigt så, utan det skall lämnas in en rapport. Jag har lite svårt att lämna in fria fantasier, så vi får ju försöka göra bästa möjliga. Koka soppa på en spik typ...
Nåja, jag fick honom iaf att ställa upp efter lite övertalning, så vi har varit ute i terränglådan idag och jag har fått se mig omkring lite. Det har inte blivit  mycket av det eftersom jag som TeamLeader har alldeles för många möten att gå på. Det är nackdelen med att ha en TeamSite i ett HQ. Produktiviteten och resultaten av mötena lämnar för övrigt en del att önska, men jag måste gå iaf.

La in några nya bilder i albumet förövrigt, bara lite natur från idag, men ändå, det är ett land med mycket vackra vyer.

Annars var det en intressant dag(eller så mycket man nu kan begära). Längre söderut har de haft ett mindre vulkanutbrott från Mount Nyamulagira, en 50 Km norr om Goma ungefär. Som det påstås iaf, inget att bekymra sig för, bara en spricka på 1 km ca med lite lavafontäner...Det gör tydligen natthimlen rätt vacker där.

Fast jag har annat som bekymrar mig mer än ett litet vulkanutbrott. Under frukosten idag säger plötsligt Indiern; "Jag undrar vad det är för sort" Hmm, vadå, frågade jag lite lagom trött sådär. "Ja, den gröna ormen på väggen därborta" Då vaknade jag till kan väl erkännas.
Sen var det ormjakt ett bra tag. Den såg ut att vara väldigt lik en grön Mamba, men inte riktigt ändå. Nå, i vilket fall kom den undan.
Under lunchen så frågade jag vår kokerska vad det var för sort...och hon sade "It is not a green Mamba, this one is not so very dangerous, only a little..." Jaha, det var ju skönt att den bara är lite farlig då. Det känns genast mycket tryggare...
Får nog se till att huskatten slutar lata sig i mitt knä och gör lite nytta istället.

I övrigt då? Nja, dagarna sniglar sig fram och jag är faktiskt rätt intresserad av att få komma hem snart. Det är lite segt eftersom vi har inte resurserna som behövs, utan vi gör vad vi kan med det vi har. Får lite Deja vú
 känsla när jag skriver det...tror jag nämnt det tidigare någon eller några gånger.

Min nästa leave är åtminstone godkänd fick jag höra. Får väl hoppas att inget oförutsett händer utan att valen här fortskrider lugnt och stilla så att jag får komma hem en sväng om lite drygt en månad.
Eftersom min senaste julafton bestod av grillad get, ananas och några Lightsticks så har jag inte för avsikt att göra om det, så kul var det inte. Inte en enda present fick jag heller...Såg inte ens skymten av någon jultomte.

Nä, jag skall hem och jag skall äta svensk julskinka med grov Slottssenap på.
Ananas och palmer i all ära, men lite snöslask och julskinka hemma i Sverige är bra mycket bättre även om man kanske inte tror det. Tycker jag iaf.

Jag hör nu hur det mullrar i fjärran och känner marken skaka. Det är åskväder på gång...trots att det fortfarande är långt långt borta så är det otroliga krafter, det går inte att jämföra med hemma. Det är en helt annan liga. Otroligt imponerande, vackert och farligt.

Tolkövertalare Bengtsson

3 kommentarer:

 1. Broder, broder...
  Olika kontinenter men samma sak!!

  Jobbar oxå trots att det är helgdag, talar "tydligt" med locals för att få något gjort, har rapporter som ska skickas trots att det är torrt som i Sahara, får oväntade frågor från HQ med krav på svar nyss..
  Skönt att höra att det inte är någon skillnad på folk och folk!

  Dock har vi inga ormar i huset, bara gnagare i innertaket och påfåglar i trädgården.

  För min del har jag iofs knappt 6 veckor till leave men längtar också efter ett svenskt julbord!
  Och vem vet, är vi snälla så kanske tomten har ett paket till oss iår...?

  /Den långe

  SvaraRadera
 2. Jodå hjärtat, jag lovar att du skall få julklappar och julmat i år- på rätt dag, bara du ser till att komma hem. För om du inte kommer ihåg, så kan ju jag påminna dig om att du faktiskt fick julklappar- i februari iofs, eftersom du inte behagade komma hem innan dess. Så det så ;).

  November brukar kännas trist och tråkig här hemma och i år känns den som en enda väntan och längtan. Men jag har ju att göra, minst sagt.

  Puss puss

  SvaraRadera
 3. However, not every relationship is meant to previous. Whenever a couple plan to get a divorce, their own thoughts are generally running higher. Every person wants a partnership to be able to last, however unpredicted activities perform occur. Being a several can enter into any divorce, you will find there's have to hire a divorce attorney. With husbands and wives supplying a lot of effort in to a union, divorce could be an extremely challenging matter to be able to break down.
  Divorce Attorney Virginia
  The idea of concluding a single a part of their particular every day life is demoralizing, triggering a lot problems and confusion. The very last thing why these people need to handle could be the find a divorce attorney. Those that are under-going a divorce will usually find that they're coping with an incredibly difficult as well as psychological situation. The very thought of concluding one section of their particular every day life is frustrating, causing much problems and also distress.

  SvaraRadera